Pulmafotograaf

Kuidas ja mille põhjal valida endale sobiv pulmafotograaf?


Alustuseks tutvuge fotograafi eelnevate töödega. Kui tunnete, et tema pildikeel sobib ning näeksite enda pulmapilte hea meelega samades toonides ning sarnase “käekirjaga”, siis suure tõenäosusega olete leidnud selle õige. 


Järgmiseks võtke fotograafiga ühendust ning leppige kokku kohtumine. Võib juhtuda, et teie isiksused ei klapi kohe üldse ning te ei leia fotograafiga ühist keelt. Üldjuhul ilmub fotograaf teie pulma kõige esimesena ning lahkub alles südaööl. Seega veedab ta terve pika päeva teiega koos ning oleks ebameeldiv kui te ennast üksteise seltskonnas vabalt ja hästi ei tunneks. See võib jätta ka piltide oma negatiivse jälje. 


Uurige internetist taustainfot. Kahjuks on erinevaid juhuseid kus fotograaf on väga hea müügimees, kuid reaalsuses on suhtumine kohutav ja pühendumine puudulik.  Peale ettemaksu tasumist ei olda enam nii agarad vastama kirjadele, kõnesid ignoreeritakse ja fotograafi tabada ei õnnestu. Ka ei ole harvad juhused, kus lubatud kahe-kolme kuu jooksul te pilte ei saa ning mõnel juhul kaovadki need koos fotograafiga jäädavalt. Seega väga oluline on leida usaldusväärne inimene.


Odav või kallis? Siinkohal ütleks kuldsed sõnad: “alati teeb keegi odavamalt”. Fotograafi hind kujuneb paljuski sellest, kuidas ta ise enda tööd väärtustab. Kui palju aega, pühendumist ja rahalisi vahendeid on ta enda töösse panustanud. Eesti pulmafotograafide hinnad on suurusjärgus 400 - 4000 EUR. Ma usun, et kogemuste mõõdupuu panebki selle hinna paika. Kui olete valmis riskima sellega, et saate peale pulmapäeva hunniku uduseid, kinniste silmadega ja viltuseid pilte, siis broneerige see odavam. Üldjuhul puudub algajal fotograafil ka varukaamera juhuks, kui tehnika peaks olulisel hetkel alt vedama. Minuga on seda juhtunud ja ma ei teagi, mida ma oleks teinud kui teist kaamerat käepärast poleks olnud. 

Loomulikult peavad kõik kusagilt alustama. Alustamiseks on hea variant olla pulmas teine fotograaf, kes täidab nurkasid kuhu esimene ei jõua. See on ka kliendile hea lahendus kuna nii saab ühest ja samast situatsioonist erineva nurga alt pilte. Siit ka soovitus - küsige fotograafilt, kas tal on võimalik võtta kaasa ka teine fotograaf. Võibolla tuleb teil maksta veidike juurde, aga võimalik, et ei tule ka. Paljud algajad teevad seda ka kogemuse saamise hinnaga.







Using Format